Wat zijn QR codes en mobiele barcodes?

Quick Repsone codes, (QR codes)zijn barcodes die ingescand kunnen worden met de camera van een mobiele telefoon.

Hoe werkt de QR code?

hoe werkt een qr code

De gebruiker start zijn QR code reader software op zijn mobiele telefoon en richt met de camera van zijn telefoon op de QR code tot die volledig in beeld is. De software registreert automatisch de inhoud van de QR code. De QR code wordt door de QR code reader automatisch herkent en direct omgezet in bijvoorbeeld een, bij voorkeur mobiel, internetadres.

Qtag, QR code management

QR code software voor professionals

QR codes staan bij marketing- en communicatiestrategieën in verhoogde belangstelling. Zo’n QR code is samen met de mobiele telefoon een sleutel die de groeiende groep smartphone bezitters naar de ‘deur’ van een organisatie, product of dienst leidt. MediaFusion is daarom deze nieuwe dienst gestart: Qtag QR code software external link

Meten van QR code statistieken

De QR code software van Qtag biedt tal van mogelijkheden om de respons te volgen, vergaren en te analyseren over het verloop van de communicatie of campagne. Ingezette media kunnen worden vergeleken en zelfs de Geo-locatie van de gebruiker wordt vastgelegd.

QR code statistieken

De QR code software van Otagexternal link wordt wereldwijd ondersteund. Alles op een veilige en gebruiksvriendelijke wijze. Er is ook voor u een gratis demo van de QR code software op aanvraag beschikbaar op www.qrcode-software.nl.

Enkele voorbeelden van QR code inzet:

  • Modeketen: een landingspagina met daarop een videofragment van de laatste modeshow.
  • Overheid: stuur gepersonaliseerde DM naar de kiezers, via de gepersonaliseerde code met één druk op de knop direct meer informatie op vragen. Informeer de burger op locatie door qr-codes te plaatsen.
  • Evenementenorganisatie: met direct het hele programma op de mobiel, op toegangskaarten met gratis maaltijd en drankje.
  • Redactioneel: Koppel online achtergrond informatie aan redactionele artikelen.
  • Food: sample verspreiden en direct een enquête via de mobiel; snel inventariseren wat mensen van het nieuwe product/sample vinden. Koppel een recept aan een product of koppel regio en productie informatie.
  • Automotive: meld u nu aan voor een proefrit, verzamel direct de NAW-gegevens van geïnteresseerden klanten.
  • Charitatieve instelling: doneer meteen online via de mobiel.
  • Uitgeverij: vraag nu een proefnummer aan.
  • Makelaardij: direct meer informatie opvragen van een object en direct een afspraak maken.
  • Korting acties: Direct een unieke kortingscoupon via de mobiel.

In Japan zijn de QR codes heel normaal. Daar staan QR codes in reclames, op bushaltes en toeristen krijgen ze in hun visum. In Europa zijn vele telefoons met QR-code leesappliocatie te verkrijgen. het zal niet lang meer zal duren voor we QR en Datamatrix codes gaan zien en beleven.

Vraag naar de mogelijkheden!

QR code is een trademark van Denso Wave industries external link.

e-magine